Het laatste nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website. 

Actueel

 • 9 aug 2019

  Peter R de Vries opent Cyber Security Events in Rotterdam

  Op 11 juli kregen zo'n 150 ondernemers tips om hun digitale veiligheid te vergroten tijdens de Cyber Security Event bij de kamer van koophandel in Rotterdam. 

  Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente Rotterdam, het CCV, het Regionaal Platform Veilig Ondernemen en de VAR én is de eerste in een serie van regionale bijeenkomsten vóór ondernemers op dit vlak. 

 • 12 aug 2019

  Week van de Veiligheid

  Van maandag 7 tot en met zondag 13 oktober is het weer zover: de Week van de Veiligheid. Hét moment om het thema veiligheid extra op te laten bloeien en onder de aandacht te brengen bij jouw inwoners, ondernemers en hun personeel. Jij doet toch ook mee?

  Weet je nog niet wat je wilt organiseren en/of wil je van gedachten wisselen over de invulling van activiteiten? Wil je je wensen voorleggen of heb je vragen? Dan kun je bij het CCV terecht. Neem vrijblijvend contact met mij op voor advies en ondersteuning. 

  Nadina Perez

  Projectleider Week van de Veiligheid

  06-12037698

  nadina.perez@hetccv.nl

  Meer info op www.deweekvandeveiligheid.nl

   

 • 1 aug 2019

  Vooraankondiging seminar de waarde van lokale opsporing

  De politieacademie organiseert op 23 oktober van 16:00-20:30 te Apeldoorn een seminar over de bijdrage van basisteams en districten aan de strafrechtelijke aanpak van ondermijnende criminaliteit. 

  Ondermijning is georganiseerde criminaliteit dichtbij. Politiemensen, gemeenteambtenaren, burgemeesters en burgers zien hoe omvangrijk de georganiseerde misdaad is: ook buiten de Randstad en Brabant, ook in kleine gemeenten. Voor vele tienduizenden mensen is georganiseerde misdaad geen bedreiging maar een kans: om rijk te worden of een graantje mee te pikken. Criminelen investeren in grond, vastgoed, horeca, evenementen, bedrijven en sportclubs.

  Wat is de rol van basisteams en districten bij de bestrijding van georganiseerde criminaliteit? Hoe geef je daar op een zinvolle manier invulling aan? Daar gaan wij naar op zoek in dit seminar. Dat doen we met verschillende sprekers en workshops waarin we lokale werkwijzen en casussen bespreken. Het seminar is een opmaat naar een onderzoek van de Politieacademie naar de bijdrage van basisteams en districten aan de strafrechtelijke aanpak van ondermijnende criminaliteit. 

  Doelgroep:

  • Politie - medewerkers van basisteams en districten
  • OM - gebiedsofficieren
  • RIEC's
  • Gemeenten - veiligheidsambtenaren

  Praktische informatie

  Het seminar is op woensdag 23 oktober 2019 bij de Politieacademie Concernlocatie, Arnhemseweg 348 in Apeldoorn en maakt deel uit van de reeks avondseminars van team Onderzoek van de Politieacademie. Aan deelname, inclusief de warme maaltijd, zijn geen kosten verbonden. Inloop vanaf 15:00, start programma 16 uur, einde circa 20:30. De officiële uitnodiging volgt rond eind augustus, vanaf dat moment kun je je inschrijven. 

  Reserveer de datum vast in je agenda!

 • 5 jul 2019

  Gemeenten: organiseer een ondermijningsbijeenkomst met subsidie!

  Het Platform Veilig Ondernemen (PVO) Rotterdam heeft een subsidie van het Ministerie van Justitie en Veiligheid gekregen om ondermijningsavonden voor ondernemers en agrariërs te organiseren. Voor iedere bijeenkomst is 1000 euro subsidie beschikbaar. 

  Daarnaast is er een draaiboek, heeft het PVO warme contacten met sprekers en kan de uitnodiging worden opgesteld. Dit ontlast de gemeente. Doelstellingen van dergelijke bijeenkomsten betreffen:

  - versterken informatiepositie gemeenten;

  - vergroten pakkans door verbeteren kennis over georganiseerde criminaliteit bij potentiële melders;

  - bewustzijn vergroten bij ondernemers: snel geld verdienen? Wat voor wereld gaat hierachter schuil?

  Wilt u een dergelijke bijeenkomst organiseren en gebruiken maken de subsidie? Neem dan contact op Michael de Man (michael.deman@hetccv.nl of 06-31680811). 

 • 28 jun 2019

  Regionale masterclass cyberveiligheid van start

  Op 3 juni vond de eerste regionale masterclass cyberveiligheid plaats voor het DVO Zuid-Holland-Zuid. 

  In deze masterclass is ingegaan op vragen als: wat zijn de risico's van onveilig online gedrag? Waarom is het gevaarlijk om zomaar op hyperlinks te klikken? Hoe herken je een phishingmail? Wat is een veilig wachtwoord? Waarom is het gevaarlijk om persoonlijke informatie op social media te delen? In de training wordt met behulp van realistische voorbeelden aangegeven hoe onveilig gedrag kan leiden tot consequenties voor de gehele organisatie en worden tevens veilige handelsperspectieven aangereikt. 

  De training is bestemd voor iedereen die bij de gemeente werkt: van management tot uitvoerend niveau. Afstemming over data en locaties vindt plaats met de secretarissen van de DVO's. Uitnodigingen worden verspreid via de OOV-ers, waarna een ieder zich kan inschrijven. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar per district.