De VAR organiseerde samen met o.a. gemeente Vlaardingen, gemeente Dordrecht, gemeente Capelle, gemeente Schiedam en Politie eenheid Rotterdam het Re_BOOTCMP, een evenement speciaal voor jongeren met IT-superkrachten. 

VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam

Re_B00TCMP is een ultieme experience voor jong hacktalent, geïnspireerd door succesverhalen uit Engeland. Het doel? IT-talenten klaarstomen voor de toekomst en hun digitale veiligheidsbewustzijn vergroten.
Ouders werden niet vergeten! Ze kregen een speciaal programma om hun jonge cyberhelden te ondersteunen. Samenwerking tussen gemeente, politie, scholen en bedrijven maakt ons sterker in de strijd tegen cybercriminaliteit. 

Wat stond er op het menu? Niet alleen plezier en games, maar ook inzicht in de toekomst. Jongeren ontdekten de kansen en risico’s van hun digitale talenten door inspirerende verhalen van o.a. een etisch hacker, een cybersecurity bedrijf en de politie en het OM. 

Hoe kwamen de jongeren binnen? Via een uitdagende online challenge natuurlijk! Deelnemers werden beoordeeld op hun digitale vaardigheden en IT-affiniteit. Degenen die de challenge kraakten, verdienden een VIP-uitnodiging voor re_B00TCMP. En raad eens? De jongste deelnemer was slechts negen jaar oud! 

Game-sessies met de politie en prijzen winnen maakten deze dag onvergetelijk. 

Mocht u geinteresseerd zijn in onze ervaringen neem dan contact op met Dave van den Berg