Op maandag 14 oktober organiseerden RIEC Rotterdam, VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam, Zorg- en Veiligheidshuis Zuid-Holland Zuid en Zorg- en Veiligheidshuis Rotterdam-Rijnmond het webinar "Samen doen we meer".

In het eerste deel kregen de deelnemers van de adviseur regioburgemeester Caramay Schmelzer een toelichting over hoe de verschillende driehoeken landelijk, regionaal en lokaal sturing geven aan belangrijke opgaves binnen het zorg- en veiligheidsdomein. Vervolgens kwamen de hoofden van de regionale organisaties Marja Schinkel, Madieke van den Berg-Linckens, Lara van der Well, Astrid de Jong aan het woord. Zij vertelden over de rol en bijdrage van hun organisaties en de kracht van ketensamenwerking.

Aansluitend was er een boeiende workshopronde, waarbij gekozen kon worden uit workshops over polarisatie, methodisch werken, de wet gegevensuitwisseling door samenwerkingsverbanden (Wgs) en het meldpunt overlast zorg- en veiligheid binnen Zuid-Holland Zuid.

Het webinar was een voorproefje op de regionale zorg- en veiligheidsconferentie die op 24 maart 2025 plaatsvindt in De Kuip in Rotterdam.