Samenwerken aan veiligheid

De VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam is een samenwerkingsverband van 25 gemeenten, de politie en het Openbaar Ministerie binnen de eenheid Rotterdam.

De VAR functioneert binnen de regio als platform om kennis en ervaring te delen. Daarnaast ondersteunt de VAR regionale samenwerking tussen partners door actief te signaleren, agenderen, initiëren en verbinden. Daarbij houdt de VAR oog voor de diversiteit van de veiligheidsproblematiek in de regio. De aanpak is uiteindelijk altijd het meest gebaat bij lokaal maatwerk.

Criminaliteit en overlast stoppen niet bij gemeentegrenzen. Bovendien kunnen veiligheidsopgaven complex, divers en veranderlijk zijn. Samenwerking is dan ook een effectieve manier om lokale problemen samen met politie, OM en andere partners in een regionale context te bekijken èn aan te pakken. 

De kennisbank

Het laatste nieuws

 • 9 aug 2019 Peter R de Vries opent Cyber Security Events in Rotterdam

  Op 11 juli kregen zo'n 150 ondernemers tips om hun digitale veiligheid te vergroten tijdens de Cyber Security Event bij de kamer van koophandel in Rotterdam. 

  Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente Rotterdam, het CCV, het Regionaal Platform Veilig Ondernemen en de VAR én is de eerste in een serie van regionale bijeenkomsten vóór ondernemers op dit vlak. 

 • 12 aug 2019 Week van de Veiligheid

  Van maandag 7 tot en met zondag 13 oktober is het weer zover: de Week van de Veiligheid. Hét moment om het thema veiligheid extra op te laten bloeien en onder de aandacht te brengen bij jouw inwoners, ondernemers en hun personeel. Jij doet toch ook mee?

 • 1 aug 2019 Vooraankondiging seminar de waarde van lokale opsporing

  De politieacademie organiseert op 23 oktober van 16:00-20:30 te Apeldoorn een seminar over de bijdrage van basisteams en districten aan de strafrechtelijke aanpak van ondermijnende criminaliteit. 

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.