Op 23 maart organiseerde de VAR de voorjaarscarrousel met als thema 'Maatschappelijk ongenoegen'. Ruim 80 deelnemers bezochten de bijeenkomst, met drie workshops over complotdenken, polarisatie/radicalisering en online aangejaagde ordeverstoring. Het was een geslaagde en leerzame netwerkbijeenkomst.

Burgemeester Edo Haan, regionaal portefeuillehouder Maatschappelijk ongenoegen opende de bijeenkomst. Hij onderstreepte de rol van gemeenten en ketenpartners in het voorkomen van sociale spanningen en radicalisering.

Na de opening gaf hij het woord aan voormalig burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk, Christiaan van de Kamp. Samen met bestuursrechtadvocaat Cees van de Sanden nam hij ons mee in zijn ervaringen met de complotdenkers in Bodegraven.

Na de pauze waren er nog 2 workshops voor alle deelnemers. De eerste workshop werd gegeven door Rik Scheele en Alwyn Voogd van RadarAdvies. Zij presenteerden de uitkomsten van het onderzoek naar maatschappelijke spanningen, polarisatie en radicalisering in onze regio. Danielle van Pluur-Puik en Shanna Fontaine van de VNG spraken in de tweede workshop over 'Online aangejaagde ordeverstoringen'.