Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor twee trainingen uit het trainingsaanbod van Rijksopleidingsinstituut tegengaan Radicalisering: 'Omgaan met extreme idealen' en 'De kunst van het vragenstellen'.
Heb je de basistraining Radicalisering al gevolgd? Dan is dit een mooie kans om je (gespreks)vaardigheden verder te ontwikkelen!

Omgaan met extreme idealen
Wanneer: 18-09-2024 van 09:00-16:30 uur in Rotterdam.
Deze training draagt vanuit een pedagogisch perspectief bij aan een beter begrip van radicaliseringprocessen bij jongeren tot en met 25 jaar. Het is dé training gespreksvaardigheden voor professionals die met jeugd werken. In de training staan zes verschillende bekwaamheden centraal. Deze kunnen helpen bij het voorkomen dat idealen er niet volledig met een jongere vandoor gaan, namelijk:

  • Contact maken, open zijn, nieuwsgierig zijn 
  • Veerkracht versterken
  • Weet en ken je hulpbronnen
  • Opereren in de context van een wicked problem
  • Weet de context

De kunst van het vragenstellen
Wanneer: 26-11-2024 van 09:00-16:30 uur in Rotterdam
In de training 'de kunst van het vragen stellen' kom je in aanraking met de socratische gespreksvoering waarbij het gaat om het stellen van vragen en om het luisteren. Deze training is geschikt voor professionals die langdurig contact hebben met mensen. Deze training is voor alle professionals die te maken hebben met personen die kunnen radicaliseren, aan het radicaliseren zijn of geradicaliseerd zijn. Of je nu (jeugd)hulpverlener, maatschappelijk werker, (jeugd)agent of medewerker bent van een lokaal sociaal team.

Let op: voor beide trainingen is de Basistraining radicalisering een vereiste. Heb je belangstelling om deze te volgen? Of wil je, als je dat al hebt gedaan, deelnemen aan bovenstaande trainingen? Neem dan contact op met de VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam. Deelname aan de trainingen is kosteloos, maar niet vrijblijvend.