Boa’s, wijkagenten en medewerkers van woningcorporaties in Rotterdam worden uitgedaagd om zich te laten trainen met de mobiele Escaperoom Ondermijning.

Versterkingsprogramma Weerbaar tegen Ondermijning

De escaperoom gaat over het herkennen en melden van mogelijke signalen van crimineel pandgebruik, zoals steeds wisselende bewoners, bedrijvigheid op onlogische tijdstippen en de chemische geur van drugs. Het doel: nog beter samenwerken en crimineel pandgebruik effectiever aanpakken.

Gemeente, politie en woningcorporaties

Van 4 t/m 18 juni staat de escaperoom op verschillende locaties in Rotterdam. Professionals van Gemeente Rotterdam, Politie Eenheid Rotterdam en woningcorporaties Woonbron, Woonstad, Havensteder, Hef Wonen, Habion en Maaswonen doen op uitnodiging mee. 

Nog beter samenwerken

Deze escaperoom wordt gefaciliteerd door Versterkingsprogramma Weerbaar tegen Ondermijning. Een expert publiek-private samenwerking van het versterkingsprogramma bespreekt telkens met elke groep na afloop waar men ondermijningssignalen kan melden en hoe de professionals van de verschillende organisaties nog beter kunnen samenwerken.

Rotterdam is niet de enige gemeente in de regio Rotterdam die gebruikmaakt van deze mobiele escaperoom. Zo stond deze eerder in Gorinchem, Albrandswaard, Molenlanden, Dordrecht, Maassuis en Sliedrecht om verschillende professionals uit de wijken bij elkaar te brengen en te trainen. 

Anoniem melden

“Staat jouw deur open voor iedereen?” Onder die noemer roept Meld Misdaad Anoniem op om vermoedens van criminaliteit te melden. Bekijk de campagnepagina om te zien wat je kunt melden: Huurwoningen | Meld Misdaad Anoniem