Agenda

VNG Meet-up XL Digitale Veiligheid: Online aangejaagde ordeverstoring

Datum: 25 apr 2023 Locatie: Nog niet bekend Tijd: 13:00 uur tot 17:00 uur

Gemeenten lijken steeds vaker geconfronteerd te worden met ordeverstoringen die online beginnen of versterkt worden. Denk aan onrust rondom politieke besluiten, overlast door groepen en individuen, oproepen tot demonstraties, illegale evenementen en het versterken van tegenstellingen tussen inwoners.

Daarom organiseert de VNG op 25 april, samen met gemeenten, een fysieke bijeenkomst over monitoring en interventies op online aangejaagde ordeverstoringen. Want hoe kan een gemeente online verstoringen van de openbare orde en veiligheid (laten) signaleren?

Tijdens de bijeenkomst wordt onder andere de nieuwe handreiking juridisch kader online monitoring toegelicht die het ministerie van BZK heeft opgesteld met de VNG. Om online op te treden zijn gemeenten nog zoekende naar de verschillende maatregelen die ingezet kunnen worden. Welke traditionele en nieuwe maatregelen kunnen gemeenten inzetten voor de online openbare orde en veiligheid?

Ben jij OOV’er, CISO, FG’er, of PO? Meld je dan via teamadv@vng.nl aan voor de fysieke meet-up XL op dinsdag 25 april van 13.00 - 17.00 uur op een n.t.b. centrale plek in het land.