Veel lokale overheden zijn op zoek naar manieren om op te treden tegen strafbare en onrechtmatige uitingen op het internet die een gevaar opleveren voor de openbare orde. Weet jij hoe te handelen bij (dreigende) online aangejaagde openbare ordeverstoringen? De VAR organiseert, samen met het CCV en PrOCoM op 1 februari 2024 een Roadshow ‘barrièremodel online aangejaagde ordeverstoringen’. Tijdens deze bijeenkomst krijg je inzicht in de mogelijkheden die er zijn en kun je aan de slag met een eigen praktijksituatie. 

Deze bijeenkomst is bedoeld voor OOV-adviseurs, aandachtfunctionarissen maatschappelijk ongenoegen, (digitale) wijkagenten, wijkagenten operationeel experts, adviseurs OM, (digitale) jongerenwerkers en andere geïnteresseerden werkzaam binnen de gemeenten, het OM of de politie.

Programma
Op donderdag 1 februari presenteren we je het nieuwe barrièremodel online aangejaagde ordeverstoringen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Met het barrièremodel krijg je inzicht in de factoren die van invloed zijn op ernstige online aangejaagde fysieke openbare ordeverstoringen. Het model zorgt ervoor dat je handelingsbekwaam bent bij situaties die mogelijk kunnen uitmonden in ordeverstoringen. Je leert over het herkennen van signalen bij verschillende fases naar een ordeverstoring toe, de gelegenheden en de maatregelen die je samen met je partners kunt opwerpen om fysieke ordeverstoringen, die online zijn aangejaagd, te voorkomen. In subgroepen ga je aan de slag met lokale casuïstiek.

Er zijn twee sessies, voor de ochtendsessie kun je je hier aanmelden. Voor de middagsessie kun je je hier aanmelden. De locatie van de bijeenkomsten is in de Machinist, Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam