Aankomende vrijdag is de Europese dag tegen Mensenhandel, een dag waar we meer aandacht vragen voor dit thema, maar ook een dag waarop we met trots de ‘Koffer Verkeerd, hoe dromen anders kunnen uitpakken/uitgebuit’ presenteren. 

Dit creatieve idee is ontstaan vanuit Wendy Stout, aandachtsfunctionaris mensenhandel van de gemeente Dordrecht en biedt een geheel nieuwe manier om bewustzijn te creëren rondom seksuele uitbuiting.

De "Koffer Verkeerd" is niet zomaar een koffer; het is een interactieve tool waarmee je een volledige sekswerkkamer kunt nabootsen, compleet met verschillende signalen van seksuele uitbuiting. In de koffer vind je diverse voorwerpen en aanwijzingen die kunnen wijzen op seksuele uitbuiting. Het doel is om, op een veilige en leerzame manier, deelnemers te laten ontdekken welke signalen herkenbaar zijn. Hoe snel kun jij de signalen oppikken? Wat valt je op in de kamer? En welke tekenen van uitbuiting kunnen er zijn?

Met de "Koffer Verkeerd" hopen we mensen te stimuleren om kritischer te kijken naar hun omgeving en beter voorbereid te zijn op het herkennen van situaties waarin sprake kan zijn van seksuele uitbuiting. Het is een speelse, maar tegelijkertijd confronterende manier om een belangrijk maatschappelijk probleem onder de aandacht te brengen. Durf jij de uitdaging aan te gaan?

Wil je de koffer inzetten in jouw organisatie? Dat kan, wij lenen de koffer gratis uit voor workshops en trainingen met een niet commercieel doeleinde in de regio Rotterdam. Voor meer informatie neem contact op met veiligheidsalliantie@rotterdam.nl