Wat een mijlpaal! De VAR bestaat dit jaar 10 jaar. In verband met ons 10-jarig jubileum hebben we een speciaal jubileummagazine uitgebracht. In het magazine blikken de burgemeesters die betrokken waren bij de oprichting terug en vertellen burgemeesters, netwerkpartners en oud-medewerkers over de VAR. Verder staan er o.a. artikelen in over het Gezamenlijk Veiligheidsbeeld, de kennisbijeenkomsten, de lancering van de nieuwe website en projecten op verschillende thema's. 

In 2013 is de VAR opgericht bij de vorming van de politie-eenheid Rotterdam, waarbij de Veiligheidssociëteit Zuid-Holland Zuid en de Begeleidingscommissie Integrale Veiligheid Rijnmondregio zijn samengevoegd. De veiligheidsopgaven zijn complex en overstijgen de gemeentegrenzen. Door regionale samenwerking is er meer slagkracht en effect op veiligheid mogelijk, was destijds het idee. De VAR werd het platform om kennis en ervaring te delen en trends en ontwikkelingen te monitoren en te agenderen. In het magazine lees je meer over hoe de VAR dat in de afgelopen 10 jaar heeft gedaan.

Het magazine is hier te downloaden.

Wij wensen je veel leesplezier en kijken uit naar de verdere samenwerking bij het samen veiliger en sterker maken van de regio.