Het laatste nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website. 

VAR project interactieve film voor senioren 'Echt of Nep?' is GemeenteDelers-finalist!

30 apr 2023

De door de VAR ontwikkelde interactieve film voor senioren ‘Echt of Nep?’ is genomineerd voor de finale van GemeenteDelers! Uit alle 68 inzendingen van GemeenteDelers 2023 heeft ons project de top 12 bereikt. Op 9 juni worden uit deze groep de 4 winnaars bekendgemaakt, ieder in een eigen categorie. Het VAR-project is genomineerd in de categorie 'Inclusieve samenleving regulier complex'.  In de komende periode presenteren de finalisten hun project aan de Gemeentedelers-jury. Daarnaast wordt er een promotiefilmpje gemaakt wat o.a. op het VNG-congres wordt vertoond. Daar vindt ook de prijsuitreiking plaats.


Elke dag worden er nieuwe ideeën bedacht én uitgevoerd. Er is een schat aan kennis en ervaring die nu vaak niet verder komt dan de gemeentegrenzen. GemeenteDelers is een landelijke competitie waarin succesvolle, waardevolle en herbruikbare initiatieven worden gedeeld op een landelijk podium. 

Om gemeenten bij te staan in het digitaal weerbaar maken van senioren, heeft de VAR de interactieve film 'Echt of Nep?' ontwikkeld die gebruikt kan worden, om tijdens een bijeenkomst het gesprek met senioren aan te gaan over digitale weerbaarheid. De bijbehorende praktische handreiking ontzorgt de organiserende partij en ondersteunt de presentator met praktische en inhoudelijke informatie. Het pakket is inmiddels door meer dan 100 instanties in Nederland én België opgevraagd en wordt o.a. gebruikt door gemeenten, bibliotheken, welzijnsorganisaties en politie.

Benieuwd naar het materiaal en wil je ook een bijeenkomst (laten) organiseren, vraag dan kosteloos hier de film en handreiking op!