Zwijgrecht, een film gemaakt door en voor jongeren, is in première gegaan. De film, over de gevaren van drugscriminaliteit, is de basis voor een lesprogramma over de risico’s van snel geld en de kansen van het kiezen van een ander pad. Meer dan 100 jongeren namen deel aan het project.

De film draait om Ilyas en Orlando, twee vrienden uit Amsterdam die een naam voor zichzelf hebben opgebouwd in de criminele scene. Na een aantal succesvolle uithaalpogingen in de haven van Rotterdam wil Ilyas uit het wereldje stappen. Samen met zijn vriendin Amber werkt hij aan een andere toekomst, daar past springen niet meer in. Maar als er een nieuwe grote lading onderweg is naar Rotterdam, zetten de bazen Ilyas en Orlando toch weer onder druk om toch mee te werken. Terwijl Ilyas probeert te ontsnappen, sluit het net zich rond de hele organisatie. De container komt steeds dichterbij en de druk loopt op. Vindt Ilyas een weg uit deze gevaarlijke situatie?

Meer weten over het project? Lees hier meer: Film over aanpak drugscriminaliteit in première | Rotterdam.nl en Projectzwijgrecht.nl