Agenda

Najaarscarrousel 29 oktober 2020

Datum: 29 okt 2020 Locatie: Digitaal Tijd: 09:30 uur - 11:30 uur

Donderdag 29 oktober as organiseert de VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam weer de halfjaarlijkse workshopcarrousel, dit keer helaas niet fysiek maar op een interactieve, digitale wijze. In dit geval betekent dit dat u niet alleen naar de workshops luistert, maar ook met collega's en netwerkpartners de verdieping zoekt en samen het gesprek aan gaat. Er is gekozen voor twee actuele thema's:

Workshop 1 Ex-partner stalking

Het tijdig herkennen van ex-partner stalking is cruciaal in het waarborgen van de veiligheid van slachtoffers. In ZHZ en RR wordt een ‘ex-partner stalkingsaanpak’ gehanteerd door het netwerk, bestaande uit de Veilig Thuis organisaties, Politie, OM, Reclassering, Slachtofferhulp Nederland en de Zorg- en Veiligheidshuizen. Aanleiding voor de aanscherping van de werkwijze rondom de aanpak stalking is onder andere de moord op Hümeyra in december 2018. Zij werd doodgeschoten door haar stalker. De ‘ex-partner stalkingsaanpak’ is uitgewerkt in een werkproces voor de keten. Kees Zeebregts, proces-regisseur bij het Zorg- en Veiligheidshuis Rotterdam Rijnmond, legt uit hoe deze aanpak werkt in de praktijk.

Workshop 2; Jongeren geweld en social media

Vechtpartijen met of zonder messen, tegenwoordig komt dit in vele gemeenten voor. In 2019 heeft de gemeente Nissewaard een vechtpartij meegemaakt die in een razend tempo bekend werd op het internet. Naar aanleiding hiervan is er een grote focus gekomen op de invloed van social media. Wat hebben we geleerd van deze casus? Zijn er nu zaken die we anders doen? Hoe staan we ervoor met onze jeugdaanpak? In deze workshop willen we u meenemen in de casus en daarna uitleg geven over onze aanpak. Niet alleen vanuit gemeente, maar juist ook vanuit het jongerenwerk en politie. In samenwerking met Sketch vertellen Marjolijn Grimm, beleidsmedewerker jeugd Gemeente Nissewaard, Fouad Al Bouayadi, Stichting JOZ en Daniel Rijneveldshoek, politie Nissewaard over hun rol en welke lessen eruit getrokken zijn.

Het programma start om 09:30 uur en duurt tot ongeveer 11.30 uur. Na elke workshop wordt in kleine groepjes verder gesproken over het onderwerp en is ruimte om ervaring en kennis te delen.

 

Aanmelden voor Aanmelden Najaarscarrousel 29 oktober 2020