Steeds meer beleidsafdelingen OOV van met name middelgrote en kleine gemeenten staan onder druk. Daarom stelt het ministerie van Justitie en Veiligheid voor komend anderhalf jaar subsidiegelden beschikbaar voor innovatieve lokale projecten die bijdragen aan oplossingsrichtingen hiervoor. Je kunt je aanvraag tot 9 september indienen.

het CCV

De huidige maatschappelijke en politieke veiligheidsvraag lijkt de beschikbare kennis en capaciteit op veel punten te overstijgen. Hierdoor raken gemeenten in de knel en dreigen ze hun regiefunctie en beleids- en uitvoeringskracht op het gebied van openbare orde en veiligheid kwijt te raken.

De directie Veiligheid en Bestuur van het ministerie van Justitie en Veiligheid en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) zijn vanuit deze waarneming gestart met een gezamenlijk stimuleringstraject Proeflokalen OOV op Orde. Voor komend anderhalf jaar zijn er subsidiegelden beschikbaar voor innovatieve lokale projecten die bijdragen aan oplossingsrichtingen voor beleidsafdelingen OOV die steeds meer onder druk staan.

Per project is maximaal 80.000 euro beschikbaar. De hoogte van de toe te kennen bedragen is afhankelijk van het totaal aantal deelnemende projecten en het innovatieve karakter van het projectvoorstel.

Meer informatie over dit traject en de voorwaarden vind je in het webdossier Integraal Veiligheidsbeleid.