Het laatste nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website. 

Website maatschappelijkestabiliteit.nl biedt overzichtelijk leer- en ondersteuningsaanbod

4 jan 2022

Hoe weten gemeenten welk aanbod helpt bij de vraag die zij hebben als het gaat om maatschappelijke instabiliteit? De website maatschappelijkestabiliteit.nl biedt hiervoor sinds kort een overzichtelijk leer- en ondersteuningsaanbod voor professionals en gemeenten.

Dit aanbod helpt gemeenten om op lokaal niveau inclusie te bevorderen en maatschappelijke spanningen/onrust, polarisatie, radicalisering, extremisme en problematisch gedrag te voorkomen of tegen te gaan. De wens om het beschikbare leer- en ondersteuningsaanbod van (Rijks)partners op het gebied van maatschappelijke stabiliteit meer toegankelijk en inzichtelijk te maken, bestond al langer bij gemeenten en de rijksoverheid.

Een mooi voorbeeld van het leeraanbod is het handboek maatschappelijke onrust dat beschikbaar is gesteld door het Ondersteuningsnetwerk Maatschappelijke Onrust (Omo).