Het laatste nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website. 

Aanmelden Webinar "Wat is extreem? Communiceren tussen veiligheid, zorg en het sociale domein"

6 mei 2022

Deze webinar is de eerste in een reeks van 6 die over dit jaar worden aangeboden met de onderwerpen Radicalisering, Extremisme en Polarisatie.

Inschrijven kan t/m vrijdag 27 mei. Vooraf aanmelden is verplicht en kan hier.

Na aanmelding wordt de aanmeldlink voor de webinar een aantal dagen vantevoren verstuurd. 

Inhoud webinar:

Het werkveld rondom radicalisering is behoorlijk interdisciplinair: professionals vanuit zorg, veiligheid en het sociale domein werken samen aan een beter
Nederland. Maar kijken ze ook op dezelfde manier naar radicalisering of hebben ze andere taken en doelstellingen? In deze training wordt dieper ingegaan op hoe je het beste uit een interdisciplinaire samenwerking kan halen.

De volgende webinars betreffen:

  • Donderdag 16 juni tussen 9.30 -12.00 uur. Online radicalisering en internetcultuur. Doelgroep: professionals die inzicht willen krijgen in welke rol het internet speelt, maar vooral ook de internetcultuur willen begrijpen.
  • Donderdag 29 september 9.30 -12.00 uur. Signalering van radicalisering: Onderbuikgevoel of werkelijkheid? Doelgroep: professionals die coördinator of deel zijn van een signaleringsnetwerk.
  • Donderdag 13 oktober tussen 9.00 -12.00 uur. Extreemlinks – Een introductie. Doelgroep: professionals die gaan werken met actoren met een extreemlinks wereldbeeld of er signalen over moeten opvangen
  • Donderdag 10 november tussen 9.30 -12.00 uur. Rechts-extremisme: De strijd beter vandaag dan morgen. Doelgroep: professionals die (gaan) werken met actoren met een rechtsextremistisch wereldbeeld of er signalen over moeten opvangen.
  • Donderdag 24 november tussen 9.30 -12.00 uur. Complotdenken als wereldbeeld. Doelgroep: professionals die (potentieel) gaan werken met complotdenkers of er signalen over moeten opvangen. 

Aanmelden vooraf verplicht voor elke webinar. Hou daarom deze website in de gaten.