Het laatste nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website. 

VNG Meet-up XL Digitale Veiligheid: Online aangejaagde ordeverstoring

5 mrt 2023

Gemeenten worden steeds vaker geconfronteerd met ordeverstoringen die online beginnen of versterkt worden. De VNG organiseert op 25 april voor OOV-ers, CIOS's, FG's en PO's een bijeenkomst over monitoring en interventies op online aangejaagde ordeverstoringen.

Hoe kan een gemeente online verstoringen van de openbare orde en veiligheid (laten) signaleren? Denk hierbij aan onrust rondom politieke besluiten, overlast door groepen en individuen, oproepen tot demonstraties, illegale evenementen en het versterken van tegenstellingen tussen inwoners. Tijdens de bijeenkomst wordt onder andere de nieuwe handreiking juridisch kader online monitoring toegelicht die het ministerie van BZK heeft opgesteld met de VNG. Om online op te treden zijn gemeenten nog zoekende naar de verschillende maatregelen die ingezet kunnen worden. Welke traditionele en nieuwe maatregelen kunnen gemeenten inzetten voor de online openbare orde en veiligheid?

Ben jij OOV’er, CISO, FG’er, of PO? Meld je dan via teamadv@vng.nl aan voor de fysieke meet-up XL op dinsdag 25 april van 13.00 - 17.00 uur in Utrecht.