Het laatste nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website. 

"Steek jij je Hand uit" – jongeren weerbaar tegen mensenhandel.

13 mei 2022

Steeds meer jongeren worden met mooie beloftes over snel geld verdienen en dure spullen geronseld om even hun pinpas en pincode uit te lenen of drugspakketjes rond te brengen. Ook lopen meisjes én jongens het risico om seksuele handelingen onder dwang te verrichten. Voor deze doelgroep is in opdracht van de VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam de bewustwordingscampagne "Steek jij je hand uit" ontwikkeld.

De campagne is bedoeld om middelbare scholieren bewust te maken van de gevaren van mensenhandel en de verschillende vormen van uitbuiting. Daarnaast is het doel het voorkomen en verminderen van criminele, seksuele en arbeidsuitbuiting onder jongeren.

De  website Steek jij je hand uit vormt de kern van het platform. Op deze site kunnen jongeren verschillende korte filmpjes bekijken van leeftijdsgenoten die hun soms heftige ervaringen delen. Na het zien van het filmpje kunnen jongeren doorklikken voor meer informatie en direct en anoniem via een chatfunctie in contact treden met een hulpverlener van Fier.

Voor docenten is er op de website een pagina met uitleg over lessen om het onderwerp in de klas te bespreken. Hier staan ook tips om een gesprek met een leerling aan te gaan en informatie over hulpverlening.

Ook voor ouders is er een pagina met informatie, tips en hulp.

Het platform en de materialen zijn beschikbaar voor alle gemeenten in Nederland. Hiervoor is een portal waar promotiemateriaal, een communicatieplan e.d. te vinden is.