Het laatste nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website. 

Podcast Cyber Sessions ‘The time is now’

30 aug 2023

Leer over digitale veiligheid binnen het gemeentelijk domein.

Luister naar de informatieve podcasts die voortkomen uit de Cyber Sessions van het CCV en de VNG!

Vanaf dinsdag 29 augustus verschijnt er elke week een podcast. Abonneer je nu op deze informatieve Cyber Sessions podcasts en blijf met deze vijf afleveringen op de hoogte van de voortdurend evoluerende wereld van cybercrime en digitale veiligheid: hetccv.nl/podcast

De Cyber Sessions ‘The time is now’, georganiseerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), zijn gericht op het vergroten van het bewustzijn van cyberdreigingen en het daadwerkelijk nemen van veiligheidsmaatregelen in een steeds digitaler wordende wereld. Gemeenten kunnen niet langer wachten. De lokale aanpak van cybercriminaliteit moet van start.

In de podcasts delen onderzoekers, ervaringsdeskundigen en professionals op het gebied van cybercrime hun kennis en praktische inzichten. Welke rol kan de gemeente oppakken, welke gevaren zijn er op de weg en waar kan de gemeente hulp inroepen. De eerste podcast is een introductie van het thema, de volgende vier podcast gaan elk in op een eigen weg van de Lokale cyberwegenkaart. Luister en leer over:

  1. Eigen huis op orde; Ontdek hoe gemeentes en organisaties samenwerken om digitale veiligheid te waarborgen en veerkracht op te bouwen tegen cyberaanvallen.

  2. Cyberincidenten en cybercrisis; Krijg inzicht in de verschillende soorten cyberdreigingen waarmee organisaties en overheden worden geconfronteerd, en begrijp hoe je jezelf kunt beschermen.

  3. Cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit; Verken de complexe wereld van hacking, phishing-mails en online fraude, en zet bruikbare City Deal cyberprojecten in om deze risico's te minimaliseren.

  4. Online aangejaagde ordeverstoring; Weet wat de mogelijkheden zijn bij online onrust, hoe monitor je en wanneer grijp je in.

Voor wie

Of je nu een ambtenaar openbare orde en veiligheid of Chief Information Security Officer bij een gemeente bent of vanuit een andere gemeentelijke afdeling geïnteresseerd bent in digitale veiligheid, deze Cyber Sessions podcasts bieden waardevolle inzichten om jouw kennis op dit cruciale gebied uit te breiden. Na het beluisteren kun je direct lokaal aan de slag met cyberpreventie. The time is now!

Vijf podcasts

Vanaf dinsdag 29 augustus verschijnt er elke week een podcast. Abonneer je nu op deze informatieve Cyber Sessions podcasts en blijf met deze vijf afleveringen op de hoogte van de voortdurend evoluerende wereld van cybercrime en digitale veiligheid: hetccv.nl/podcast

Liever de uitzending terugkijken? Dat kan via www.hetccv.nl/cybersessions

Meer weten? Ga naar hetccv.nl/cyber of naar vng.nl.

Een veilige digitale wereld maken we samen.