Het laatste nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website. 

Nieuwe voorlichting Halt: Weerbaar tegen Ondermijning

8 nov 2021

Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is dat meestal ook zo...

In deze nieuwe voorlichting van Halt leren leerlingen op het VO over de gevaren én de gevolgen van ondermijnende criminaliteit en worden hen handelingsperspectieven aangereikt.

Jongeren komen gemakkelijk in de verleiding om snel geld te verdienen of een vriend te helpen, maar staan vaak niet stil bij de gevolgen daarvan. In deze voorlichting leren scholieren in de eerste twee klassen van het VO over de wereld die schuilgaat achter de georganiseerde criminaliteit. Via verschillende interactieve werkvormen maakt Halt de leerlingen bewust van de risico's en de gevolgen van ondermijnende criminaliteit en wat zij kunnen doen om hieruit te blijven. De les heeft een preventief karakter, maar biedt ook handvatten voor jongeren die al verstrikt zijn geraakt in deze wereld. Tijdens de voorlichting worden ook fragmenten getoond uit de film ZICHT over jongeren in de georganiseerde criminaliteit.

De voorlichting die voluit 'De kosten van snel geld verdienen - weerbaar tegen ondermijning' heet is ontwikkeld vanuit de behoefte om ondermijnende criminaliteit bespreekbaar en zichtbaar te maken. Leerlingen beseffen zich vaak niet welke wereld hierachter schuil gaat, hoe makkelijk je erin rolt en hoe moeilijk het is om er weer uit te stappen.

De voorlichting wordt beschikbaar vanaf het eerste kwartaal van 2022. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jasper Goudswaard, relatiemanager Halt in de politie eenheid Rotterdam: j.goudswaard@halt.nl