Het laatste nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website. 

Leerhuis Veilige Publieke Taak

25 mei 2022

Op maandag 20 juni 2022 organiseert de VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam (VAR) een fysiek Leerhuis over Veilige Publieke Taak (VPT) in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam. 

Agressie en geweld tegen medewerkers met een publieke taak is erg ingrijpend voor zowel het slachtoffer, de familie als de collega's. Bovendien ondermijnt deze vorm van agressie het functioneren van de overheid.

In dit Leerhuis nemen wij u mee in de wereld van de Veilige Publieke Taak (VPT). Wat behelst dit? Hoe geven gemeenten, politie en Openbaar Ministerie hier vorm aan en wat kunnen zij voor elkaar betekenen?

Een van de sprekers is burgemeester Pieter Verhoeve van Gouda, tevens voorzitter van de landelijke Taskforce Onze Hulpverleners Veilig.

Wij werken op dit moment nog aan de verdere invulling van het programma.

Het Leerhuis is primair bedoeld voor de leden van het RVO, hun adviseurs en de gemeentesecretarissen. Aanmelden kan hier