Het laatste nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website. 

Leerhuis Personen met Verward Gedrag/Wet Zorg en Dwang - Psychogeriatrie: 8/9, Alblasserdam

4 aug 2022

Op donderdag 8 september organiseert de VAR van 13.30 - 16.30 in Landvast, Alblasserdam een Leerhuis Personen met Verward Gedrag. Dit Leerhuis staat in het teken van de Wet Zorg en Dwang (WZD) die net als de Wet Verplichte GGZ op 1 januari 2020 in werking trad. De WZD richt zich op onvrijwillige zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en mensen met psychogeriatrische problematiek, zoals dementie. In dit Leerhuis richten wij ons op de laatste doelgroep.

 

Aan het woord komen Eveline van den Berg en/of Els van Schendel, beide GZ-psycholoog bij Aafje, locatie Smeetsland. Zij nemen u mee in de casuïstiek. Met aandacht voor zowel IBS crisis als dementie met zeer ernstig probleemgedrag (D-zep). 

Ook Marjolein Lotsij is te gast, projectmanager Praktijktuinen Ambulante WZD. Zij zal ons meer vertellen over de ontwikkelingen die nodig zijn in de wijk en in de regio, de knelpunten die worden ervaren en de gevonden oplossingen in de Praktijktuinen.

Het volledige programma wordt in de week van 22 augustus verspreid.

Aanmelden kan hier.