Het laatste nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website. 

Interactieve film digitale weerbaarheid voor senioren (vanaf oktober beschikbaar)

22 aug 2022

De VAR is bezig met het ontwikkelen van een interactieve film waarmee tijdens een bijeenkomst met senioren het gesprek aangegaan kan worden over veilig internetgebruik. Vanaf half oktober (week van de veiligheid) komt de film gratis ter beschikking voor gemeenten, politie, ouderenwerk en bibliotheken. 

De film bestaat uit korte, door acteurs gespeelde, scenes. In de film zitten keuzemogelijkheden, hierbij wordt de film stopgezet en wordt aan de senioren gevraagd wat zij in deze situatie zouden doen. De film gaat dan verder met de keuze die gemaakt is.

Door het organiseren van een bijeenkomst en het vertonen van de film wordt niet alleen informatie gezonden, maar wordt er ook vanuit de doelgroep gevraagd na te denken over de keuzes die gemaakt moeten worden. Door te ervaren wat er gebeurt als er een verkeerde keuze wordt gemaakt, blijft de opgedane kennis beter hangen.

De hierbij aangeboden handleiding zorgt ervoor dat de workshop-begeleiders van de verschillende organisaties zonder externe begeleiding gebruik kunnen maken van de film.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de VAR via var.rotterdam@politie.nl of met Leonora Buis-Meulmeester via 06-48061820.