Het laatste nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website. 

Virtual Reality Experience Mensenhandel

20 dec 2022

Tijdens de regionale Week tegen de Mensenhandel zijn bij verschillende activiteiten VR-brillen gebruikt voor de bewustwording op het thema Mensenhandel. De VR-experience zorgt voor een realistische beleving van een persoon die op verschillende manieren slachtoffer kan worden van vormen van mensenhandel. De VR-experience is beschikbaar voor netwerkpartners van de VAR, zoals de gemeenten, politie en ketenorganisaties die bewustwording rondom mensenhandel willen stimuleren.

De VR-experience heeft een preventief doel. Deze kan bijvoorbeeld bij jongerenactiviteiten worden gebruikt, maar ook bij bewustwordingsdoeleinden met een lerend karakter zoals trainingen. De VR-gebruiker waant zich het slachtoffer. De beleving kan, bij tijd en wijlen, als heftig worden ervaren en wordt daarom alleen ingezet onder professionale begeleiding.

Er zijn tien VR-brillen beschikbaar via de VAR.  Deze worden (kosteloos) uitgeleend voor bewustwordingsdoeleinden met een lerend karakter. Ze kunnen worden aangevraagd bij Gerrian Nijhof, beleidsadviseur van de VAR via gcam.nijhof@rotterdam.nl