Het laatste nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website. 

Gratis aanbod om ondernemers in uw gemeente te beschermen tegen cybercrime

6 sep 2021

Cybercrime is de sterkst stijgende criminaliteitsvorm in Nederland. Met name ondernemers zijn vaak de dupe doordat zij onvoldoende maatregelen nemen om criminelen te weren. Dat is zonde, want vrij eenvoudige maatregelen kunnen 80% van de cyberhacks voorkomen. Om ondernemers hierbij te helpen zijn wij dankzij een subsidie van Het CCV het project ‘cyberbuddies’ gestart. Een cyberbuddie neemt de volledige ICT-organisatie van een bedrijf door en geeft maatwerk advies om dit beter te beschermen. De scan is interessant voor zowel wat grotere bedrijven met een eigen ICT’er als de ‘bakker van de hoek’.

 

 

Als gemeente kunt u eenvoudig aan dit project deelnemen. Wij hebben een animatie laten maken om ondernemers zich aan te laten melden, zie de video hierboven. Deze animatie kan gepersonaliseerd worden door uw gemeentelogo of logo van ondernemersverenigingen erop te plaatsen. Dit kan op de social media kanalen van de gemeente geplaatst worden. De rest van het proces (aanmelden, inplannen van de scan, uitvoeren scan en opsturen adviesrapport) nemen wij uit handen.

Als u meer informatie over dit project wilt of kosteloos wilt deelnemen kunt u contact opnemen met Michael de Man (michael.deman@hetccv.nl/ 0631680811).