Het laatste nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website. 

Gemeente Rotterdam zoekt vrijwilligers voor HackShield 15-28 augustus

24 jul 2022

Vind jij het belangrijk dat kinderen op een leuke manier digitaal weerbaarder worden en heb je wat vrije tijd over? Meld je dan aan als begeleider van HackShield in de GO!GAMING hal van Pathé Schouwburgplein (Rotterdam). Neem voor meer informatie contact op met Archana Ramkhelawan via a.ramkhelawan1@rotterdam.nl.

Van maandag 15 tot en met zondag 28 augustus (van 12:45 uur tot 16:15 uur) promoot de gemeente Rotterdam HackShield in de GO!GAMING hal van Pathé Schouwburgplein (Rotterdam). 

Hackshield is een cybersecurity game voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Op een speelse manier leren kinderen zich wapenen tegen digitale ervaringen. Kinderen worden opgeleid tot Junior Cyber Agent en worden gestimuleerd het geleerde ook over te brengen op hun (groot)ouders.

GO!GAMING is een betaalde speelhal, maar het HackShield spel kan als enige spel gratis gespeeld worden.

De begeleiders zullen uiteraard gebriefd worden. Uitgebreide ICT kennis is niet vereist, enthousiasme wel! Er wordt een pool samengesteld van vrijwilligers die op basis van een rooster ingepland worden om de kinderen te begeleiden op de locatie.