Het laatste nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website. 

Cyber Sessions voor OOV-ers en CISO's

7 aug 2022

We zijn het er allemaal over eens: Gemeenten kunnen niet langer wachten, de digitale veiligheid moet worden geborgd in het gemeentelijke beleid. In het kader van ‘the time is now’ bieden het CCV en de VNG vijf Cyber Sessions aan. De eerste sessie is hier te bekijken.

De overige 4 volgen na de zomer.

Tijdens de online sessies vertellen interessante sprekers over praktische zaken rondom digitale veiligheid: Waar begin je, hoe krijg je het bestuur mee, welke partners heb je nodig? Daarbij komt de Lokale cyberwegenkaart van het CCV uitgebreid aan bod. Die maakt duidelijk welke rol de gemeente kan pakken, welke gevaren er op de weg zijn en waar de gemeente hulp kan inroepen. Daarnaast staat het Focusblad Digitale Veiligheid centraal in de sessies. Dit is een aanvulling op het Kernbeleid Veiligheid. Hiermee ondersteunt de VNG gemeenten met het opnemen en uitwerken van het thema digitale veiligheid in het Integraal Veiligheidsplan.

De eerste sessie is een introductie van het thema, de volgende vier uitzendingen gaan elk in op een eigen weg van de Lokale cyberwegenkaart, namelijk: • Eigen huis op orde • Cyberincidenten en cybercrisis • Cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit • Online aangejaagde ordeverstoring

Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier. Dan word je op de hoogte gehouden wanneer de sessies online staan. En als je bent ingeschreven ontvang je na de 5 sessies ook een digitale ‘goody bag’ met informatie en producten rondom digitale veiligheid.