Het laatste nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website. 

Campagne 'Kijk op Mensenhandel' beschikbaar

2 dec 2022

De campagne Kijk op Mensenhandel’ is nu beschikbaar voor alle gemeenten die binnen de eigen organisatie willen werken aan bewustzijn rond het thema mensenhandel. Met het beschikbare materiaal kun je als gemeente medewerkers op laagdrempelige wijze informeren over arbeidsuitbuiting, criminele uitbuiting en seksuele uitbuiting. Zo krijgen medewerkers antwoord op vragen als: wat kunnen zij signaleren in bepaalde situaties? En welke vragen kunnen zij stellen in gevallen waarin ze twijfelen of mogelijk sprake is van mensenhandel.

De website heeft een afgesloten deel met een toolbox. Op dit deel kun je alle filmpjes en andere genoemde materialen downloaden voor eigen gebruik en eventueel aanvullen met een eigen logo. Ook staat hier aanvullend materiaal, zoals een toelichting op de huisstijl en een PowerPoint om eigen trainingen of presentaties te geven rond het thema.

Hier vind je een toelichting op de manier waarop je de campagne kunt inzetten. Wij hopen dat de campagne gaat helpen bij het creëren van meer bewustwording rond het thema mensenhandel!

Begin volgend jaar rollen we vanuit het Regionaal programma Mensenhandel een trainingsprogramma uit voor professionals binnen gemeenten en ketenpartners. De campagne 'Kijk op Mensenhandel' zal als ondersteuning worden gebruikt bij het verdere bewustwordingstraject.

De campagne en het digitaal platform is tot stand gekomen in samenwerking met RIEC Den Haag, Regionaal Samenwerkingsverband Integrale Veiligheid (RSIV) en de VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam (VAR).