Het laatste nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website. 

Campagne Geweldig Rotterdam gestart

15 jul 2021

Op 2 juli gaf burgemeester Aboutaleb het startsein voor de campage Geweldig Rotterdam, bedoeld om het messenbezit en -geweld onder jongeren te verminderen. Voor professionals en belangstellenden is de website Geweldig Rotterdam opgericht.

De campagne vormt onderdeel van het landelijk Actieplan Wapens en Jeugd van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Messenbezit onder jongeren komt steeds vaker voor, zelfs onder 12- 15 jarigen. Het kan leiden tot ernstige steekincidenten met dodelijke afloop. Uit onderzoek blijkt dat de oorzaken voor het toenemende messenbezit varieren. Van de negatieve invloed die social media heeft, tot het ontbreken van goede rolmodellen en coaches, ook thuis. 

Om het messenbezit en -geweld te verminderen gaat een groep van o.m. wetenschappers, jongerenwerkers en rolmodellen samen aan de slag. Na de zomer zullen zij voor jongeren interactieve activiteiten organiseren zoals gesprekken en workshops. Daarnaast wordt er vanuit de media een tegengeluid georganiseerd. "Wij gaan onze jongeren een helpende hand toesteken, die zij zelf moeten verzilveren" aldus burgemeester Aboutaleb. "Wij gunnen hen een veilige toekomst." Bron: www.ad.nl 02/07/2021

De gemeente Rotterdam verzorgt een maandelijkse nieuwsbrief over deze campagne. Abonneren kan op de site Geweldig Rotterdam.

Geweldig Rotterdam is een initiatief van de gemeente Rotterdam, de politie, het Openbaar Ministerie, HALT, JOZ, de Raad voor de Kinderbescherming, Reclassering NL, Jeugdbescherming Rotterdam-Rijnmond, de RET en het Zorg- en Veiligheidshuis Rotterdam-Rijnmond.