“Wist je dat je zelf ook een bijdrage kunt leveren aan een veilige buurt? Download de Burgernetapp vandaag nog en zoek mee naar vermiste of verdachte personen. Iets gezien? Dan bel je via de app 112”.
Met deze boodschap startte op 18 september de Burgernetcampagne om inwoners en ondernemers te stimuleren de Burgernetapp te gebruiken. De campagne (filmpje en slider) wordt getoond als advertentie in diverse apps die mensen gebruiken.


Aanleiding voor de campagne is het besluit om per september 2023 te stoppen met het alerteren van deelnemers via sms- en spraakberichten. Vanaf september werkt Burgernet uitsluitend nog via de app en worden er geen sms of spraakberichten meer verzonden. Alle geregistreerde deelnemers voor sms/spraakberichten hebben de afgelopen periode een sms ontvangen met de mededeling dat de dienst gaat stoppen en of ze de Burgernetapp willen downloaden. Landelijk zijn er in totaal tot nu toe 1,9 miljoen unieke downloads geteld!

Wat doet Burgernet?
Burgernet wordt door de politie ingezet voor vermiste personen en voor ernstige misdrijven, zoals inbraak, beroving, overval en doorrijden na een aanrijding. Via de Burgernetapp ontvangt u een actiebericht wanneer er zoiets ernstigs gebeurt in uw omgeving. Daarin krijgt u het verzoek om naar een persoon of voertuig uit te kijken. Iets gezien? Dan kunt u via de app rechtstreeks de politie informeren. Heb je de Burgernetapp zelf nog niet? Download deze dan hier!

Help mee om nóg meer downloads te realiseren 
Gemeenten kunnen de campagne delen. Promotiemateriaal en de inzet van het Burgernetpromotieteam bij veiligheidsdagen is op te vragen via VeiligheidsAlliantie@rotterdam.nl